Szicília "a földközi tenger királynője"

2018, október 19.-26.

595 euró/fő

595 euró/fő

Az ár tartalmazza a hét éjszakai szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, autóbuszos szállítást Szicílián, a transzfert a reptérre Csíkszereda – Bukarest-Csíkszereda útvonalon.

Az ár nem tartalmazza az egészségügyi biztosítást, belépőjegyek díját, valamint a repülőjegyeket.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Oktober 19.

Utazás Bukarestből repülőjárattal Szicília szigetére, Cataniába. Castelmola mesevárosba látogatunk, ahol a csodálatos panoráma fantasztikus ízekkel párosul mint a tradicionális mandulabor, tartenne, bruscette. Szállások elfoglalása Milazzoban. 2éj.

Oktober 20.

Hajókirándulás a Lipari szigetekre. A Vulcano sziget a Lipari szigetcsoport legdélibb tagja. Lehetőség nyílik fürdőzésre, a bátrak gyalogos túrát tehetnek a vulkán tetejére. Lipari a szigetcsoport legnagyobb központi fekvésű tagja. A szigettel azonos nevet viselő kisváros a kis görög színházzal, kikötővel, festői óvárossal mozgalmas, nyüzsgő arcát mutatja az idelátogatónak.

Oktober 21.

Séta Cefalu hangulatos középkori városközpontjában, megtekintjük erődszerű normann kori bazilikáját.Városnézés Palermoban: székesegyház, Normann palota, Palatinus kápolna szállások elfoglalása. 2 éj.

Oktober 22.

Monreale világhíres 12. századi dómját keressük fel (gyönyörű mozaikok),majd Ericebe utazunk, mely egy csodálatos fekvésű kisváros, 700 m magasan, páratlan kilátással, romantikus utcákkal. Ezt követően megtekintjük Segesta fantasztikus állapotban fennmaradt dór templomát.

Oktober 23.

Agrigentó városát szintén a görögök alapították, Kr.e. 4.században, ebből a korból származnak monumentális görög templomai. Felkeressük a Templomok völgyét, Agrigentótól délre fekszik, a völgyben, valamint egy széles fennsíkon állnak a templomok, hirdetve a régi gazdagságot. Bámulatos látvány a 10 dór stílusban épült templom, melyek közül a Concordia szinte teljes egészében megmaradt az utókornak. Szállás Taormina térségében. Szabadprogram. (3 éj)

Oktober 24.

Kirándulás Siracusába, a sziget legősibb városába, mely számtalan görög és római emlékkel büszkélkedhet. Séta a régészeti parkban, a görög színház és a a római amfiteátrum megtekintése, majd az Ortigia-sziget hangulatos szűk utcáiban. Meglátogatjuk a Fonte Aretusa-t, melyben papiruszok nőnek. Továbbutazás a sziget dél-keleti részére, a világörökség részét képező barokk városban, Notoba. Egy 17. századi pusztító földrengés miatt teljesen újjá kellett építeni, híresek homokkő palotái, melyek aranyló és rózsaszín árnyalatra színeződtek az idő folyamán.

Oktober 25.

Délelőtt látogatás Taorminába, a Tauro lejtőjén épült festői városkába, nem csoda, hogy sok művészt megihletett az évszázadok során. Látogatás a görög színházban, ma is gyakran tartanak benne előadásokat, különlegessége a két szintes színpad. Megtekintjük a katedrálist is, majd séta, vásárlási lehetőség a Corso Umberton. Délután fakultatív kirándulás az Etnára, vagy fürdés, szabadprogram. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja. 1900 méteres magasságig autóbusszal, majd dzsipekkel tudjuk megközelíteni a 2800 méter magasan található krátert.

Oktober 26.

Búcsú Szicíliától. Városnézés a sziget második legnagyobb városában, az Etna árnyékában épült elegáns Cataniában. Látogatásunkat a helyi piacon kezdjük, majd a Dóm térre sétálunk, ahol a város jelképét, a lávakőből faragott elefánt kutat, valamint a Szent Ágota templomot találhatjuk. Végighaladunk a Via Etnán, tradicionális fagylaltokat, édességeket kóstolhatunk a híres Savia cukrászdában. Indulás a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére