"Madeira" az örök tavasz szigete

2018 április 4.-8.

365 euró/fő + repjegy és illeték 372 euró/fő

Részvételi díj: 365 euró/fő
+ repjegy és illetékek 372 euró/fő

Az ár tartalmazza a négy éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást a szigeten, idegenvezetést, transzfert a reptérre Csíkszereda-Bukarest, Bukarest-Csíkszereda útvonalon.

Az ár nem tartalmazza a belépőjegyek árát, az egészségügyi biztosítást.

A feladott poggyász 1 darab max. 23 kg/fő, kézipoggyász 8 kg/fő.
A repjegyek kifizetése legkésőbb december 20-ig történik.

Elszállásolás kétágyas szállodai szobákban.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

 

Április 4.

Utazás a TAP Portugál légitársaság menetrend szerinti járatával Bukarest-Liszabon-Funchal útvonlon.
Érkezés Funchalba 13.55-kor, Madeira sziget fővárosába. Elfoglaljuk szállásunkat, ismerkedünk a sziget szépségeivel, vacsora.

Április 5.

A reggeli után Funchal nevezetességei: városháza, kikötői sétány, Sé Katedrális, Dolgozók Piaca, ahol csodálatos csempeképekkel díszített bejáratán áthaladva egy új világba csöppenünk, az egzotikus gyümölcsökkel, zöldségekkel, halakkal és virágárusok portékáival teli térben. Ezt követően felkeressük az 550 méter magas Monte kilátót. A kivételes városi panoráma mellett megtekintjük a sziget egyik legcsodálatosabb botanikus kertjét,a Jardim do Monte Palace-t, valamint a Miasszonyunk templomát, ahol az utolsó magyar király, IV. Károly nyugszik. Hazafelé a sziget fő nevezetességeként ismert tobogánon, azaz fonott szánkón ereszkedhetünk vissza a főváros irányába (fakultatív). Szabadprogram. Vacsora.

Április 6.

Kirándulunk a Pico do Arieiro-ra , Madeira harmadik legmagasabb csúcsára (1818 m), majd ismerkedünk a madeirai öntözőcsatorna rendszerrel a Riberio Frio természeti parkban. A 2600 km hosszúságú "Levada" rendszer biztosítja a sziget szinte teljes édesvíz ellátását, legyen az ivóvíz vagy öntözővíz- rövid túrázás. Santanában megtekintjük a sziget jelképeit, a zsúptetős házikókat, 100-nál is több látható még belőlük szétszórtan, ma legtöbben idősek élnek, ill. kisebb üzleteket rendeztek be bennük. Ezt követően egy rumlepárlót látogatunk meg –hisz ez is egy madeirai nevezetesség- kóstolóval. Séta Machicoban, az elfeledett fővárosban, látogatás a Csodák kápolnájába (az első szentmisét itt mondták a szigeten). Vacsora.

Április 7.

Délelőtt katamaránnal utazunk a nyílt tengerre, ahol delfineket, szerencsés esetben bálnákat is megfigyelhetünk. Ez után elhajózunk a világ második legnagyobb zátonyához, itt lehetőség adódik fürdeni és sznorkelezni (szabadtüdős merülés) is. Délután szabadprogram vagy park-, illetve múzeumlátogatás. Vacsora.

Április 8.

Reggeli után kiköltözünk a szállodából. Első programunk a Cabo Girao kilátója, a Föld negyedik legmagasabb (580 méteres) óceánba futó sziklafala, átlátszó teraszról pillantunk a mélybe. Útközben Camara de Lobos halászfalut fedezzük fel, valamint az eldugott völgyben fekvő ékszerdobozt, Curral des Freiast "az apácák menedékét". Indulás a repülőtérre, a TAP légitársaság gépével (17.50-kor) , lisszaboni átszállással érkezés Bukarestbe április 9-én 06.15-kor.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére