Vadregényes Kazán-szoros

2018, szeptember 7.-9.

795 ron/fő

795 ron/fő

Az ár tartalmazza a két éjszakai szállást félpanziós ellátással, szállítást, idegenvezetést, hajókirándulást, borkóstoló és ebéd árát.

Az ár nem tartalmazza a belépőjegyek árát.

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Szeptember 7.

Reggel a korai órákban indulunk Csíkszeredából. Vajdahunyadra utazunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori, ősi fészkét. Az impozáns vár a város fölé emelkedő dombtetőre épült. Középkori építészetünk egyik remekműve. Utunkat folytatjuk a csodás környezetben fekvő Herkulesfürdőre, a 19. század végén a Monarchia egyik legkedveltebb fürdőhelyére. Elfoglaljuk szállásunkat.

Szeptember 8.

Reggeli után a 13. században létesített Szörényvárra (Drobeta Turnu Severin) utazunk. Duna-parti sétára indulunk, melynek során érintjük a középkori várat, valamint Szörényvár belvárosát a víztoronnyal. Következő állomásunk a Vaskapu, egy rövid pihenő után Orsovára indulunk, ahol hajóra szállunk és három órás kirándulást teszünk a festői Kazán-szorosban a Dunán. Visszatérés Herkülesfürdőre, szabadprogram, vacsora.

Szeptember 9.

Temesvárra érkezünk. Történetének folyamán fontos helység volt a régiójában földrajzi fekvésének köszönhetően. Jelenleg dinamikusan fejlődő nagyváros, kulturális sokszínűség és építészeti gazdagság jellemzi. Városnéző sétánk alkalmával megcsodálhatjuk a belváros északi részén található szépséges barokk épületeket majd a déli rész izgalmas, szecessziós épületeit. A későbbiekben a híres ménesi borvidék történetével, múltjával és jelenével, boraival ismerkedünk egy szakmai borkóstoló keretén belül a Balla pincészetben. A pincészetnél elfogyasztott ebéd után hazaindulunk. Érkezés Csíkszeredába a késői órákban.

« Vissza az ajánlatokhoz | Oldal elejére